03-06-10

Dag 2

Vandaag bracht de groep de dag terug met elkaar door. Bij het verzamelen aan HQ kwamen de eerste interventieverhalen boven. Verschillende medicall-calls , een paar brandmeldingen (meestal zonder erg), automatische brandalarmen en enkele ongevallen. Johan haalde zelfs het nieuws.

Van HQ ging het naar de Peterson Air Force base voor een demonstratie van brandbestrijding bij vliegtuigen en een rondleiding in de kazerne.

csfd10

csfd11

csfd13

csfd17

Na een Mexicaanse lunch ging het naar het Firefighter Memorial waar de namen van brandweermannen gestorven in bevolen dienst uit de ganse VS op een gedenkplaat staan.

Nadien ging de trip naar Garden of the Gods, een natuurpark ten oosten van Colorado Springs. In dit gebied heeft het High Angle rescue team de handen vol met het redden van klimmers in nood. Ook van deze mensen kregen we vakkundige uitleg over het materiaal en de methodes die ze gebruiken. Hierbij kregen we de "nodige" persaandacht en werden verschillende deelnemers een micro onder de neus geduwd.

csfd20

csfd14

csfd18

Eenmaal terug aan HQ ging het terug naar de verschillende stations waar we terug een ganse nacht zullen meerijden met onze amerikaanse collega's.

Morgen staat er een ganse dag ride-along op het programma. Voor sommige stations is er een grote oefening voorzien. Nieuws en foto's volgen ongetwijfeld.

csfd21

 csfd19

04:26 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.