02-06-10

Still waiting...

Ik zet er nog een berichtje op vanuit België want we wachten nog steeds op het grote nieuws en de foto's vanuit Colorado Springs.

Gisteren, dinsdag, hadden onze mannen afspraak op het HQ van CSFD. Ze kregen er uitleg van de dienst, er werd nog een beetje administratie in orde gebracht en ze kregen uitleg over de komende week.

Vooraleer ze naar hun stations werden gebracht, ging het nog eerst even langs het Dr. Lester L. Williams brandweermuseum en naar het 911-center.

Dat 911-center is eigenlijk zo'n beetje als de hulpcentra 100, CIC's, geïntegreerde meldkamers (ne mens weet het op den duur allemaal niet meer) van bij ons. In Colorado Springs wordt de uitbating van het 911-center gedaan door de Colorado Springs Fire Department, de Colorado Springs Police Department en de El Paso-Teller County 911 Authority.

Ook gingen onze mannen gisteren voor de eerste keer op de buis in Colorado Springs. Bij de brandweerdienst daar hebben ze een eigen tv-netwerk waarop ze tal van nieuwtjes, procedures, opleidingen,...enzovoort bespreken. En gisteren dus ook de aanwezigheid van de Fire Observers.

 Klik op de foto hierboven om het volledige tv avontuur te bekijken.

Vandaag, woensdag, staat ondermeer een bezoek aan de maintenance facility op het programma, en de brandweerschool.

Ohio-Montgomery-County-regional-dispatch-center-792016

 

886741437_GSRJw-L

 

 

 

Another message out of Belgium cause we're still waiting on more news from our boys in Colorado Springs.

Yesterday, the group met with CSFD members at HQ. Before going to their stations, they've paid a visit at the Dr. Lester L. Williams Fire Museum and the 911-center.

911-center in Colorado Springs, is something like the new rescue coördination centers in Belgium. In Colorado Springs, the 911-center is staffed by members of the CSFD, CSPD and the El Paso - Teller County 911 Authority.

Today, our Fire Observers are visiting the training academy and the maintenance facility.

Everyone made their first runs last night. Most of them were medical calls but some mva's, fire alarms,...as well. No fires yet...!

 

 

18:18 Gepost door Charlie Farstripes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.