29-05-10

nog eens de pers gehaald

Brandweeradjudant Nieuwpoort op stage naar de Verenigde Staten

  • zaterdag 29 mei 2010
  • Auteur: (vln)
Luc David in actie. vln
Luc David in actie. vln
NIEUWPOORT - Brandweeradjudant Luc David vertrekt maandag naar Colorado, voor een intensieve stage met zijn Amerikaanse collega's.

Samen met dertien collega's uit België en Nederland trekt Luc David maandag naar Colorado Springs voor een brandweerstage in de Amerikaanse staat Colorado.

De bekende adjudant van het Nieuwpoorts brandweerkorps is daarmee helemaal niet aan zijn proefstuk toe, want in het verleden nam hij al enkele keren deel aan dergelijke stages, ingericht door de vzw Fire Observers. Toch belooft dit avontuur bijzonder intens te worden.

'Het kost weliswaar 1.500 euro uit eigen zak en je moet ervoor verlof nemen, maar het loont inderdaad echt de moeite om als brandweerman te gast te zijn bij de collega's in de States', zegt David. 'Het moet gezegd: daar is alles op zijn minst bigger en better.'

David reist er naartoe in de drukste periode van het jaar. 'De brandweerkazernes daar krijgen dan elk gemiddeld twaalf oproepen per dag te verwerken. We zullen verdeeld worden onder verschillende kazernes en het is de bedoeling om mee uit te rukken en vooral om bij te leren.'

David kijkt er trouwens naar uit om Fire Chief Steven Cox te ontmoeten. 'Hij is in Colorado Springs verantwoordelijk voor zo'n 20 kazernes, 440 brandweermannen en 56 mensen burgerpersoneel. In één jaar noteren ze daar 46.000 oproepen. We zullen ons dus zeker niet vervelen', besluit hij.

17:10 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.