30-03-10

Reizen naar de USA : formaliteiten

Reizen onder het Visa Waiver Programma

Het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming

 

Elke reiziger die nu onder het Visa Waiver Program (VWP) reist moet een elektronische reistoestemming hebben via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) voordat hij/zij onder het VWP naar de Verenigde Staten reist. ESTA is voor staatsburgers en in aanmerking komende ingezetenen van bij het VWP aangesloten landen online bereikbaar op :

https://esta.cbp.dhs.gov

esta

 

                    Hoe werkt het Elektronische Systeem voor Reistoestemming

 

De reiziger kan zich bij de website van ESTA aanmelden https://esta.cbp.dhs.gov/

en aldaar online een aanvraag in de Engelse taal indienen. Het is aan te bevelen de aanvraag in te dienen zodra de reisplannen bekend zijn. De reiziger zal gevraagd worden een aantal eenvoudige en persoonlijke vragen te beantwoorden om vast te stellen of deze in aanmerking komt voor een reistoestemming. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het I-94W formulier. Er zijn versies in meerdere talen beschikbaar, maar alle antwoorden moeten in de Engelse taal verstrekt worden.

 

Paspoort

 

Om tot Amerika toe gelaten te worden heb je een geldig paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog geldig zijn tot dat je weer uit de USA vertrekt. Met andere woorden: zo lang je in de USA bent moet je een geldig paspoort hebben. Uiteraard moet het paspoort ook nog geldig zijn wanneer je weer in Nederland of Belgie door de douane gaat.
Voor de zekerheid is het echter aan te raden om er voor te zorgen dat je paspoort nog minimaal 3 maanden na vertrek geldig is. Wanneer je namelijk door omstandigheden met een verlopen paspoort in Amerika komt te zitten, dan kun je problemen krijgen.

 

De vliegmaatschappij controleert bij het inchecken of jouw paspoort lang genoeg geldig is. Wanneer je paspoort is verlopen of je hebt je geen paspoort bij je, dan mag je niet met de vlucht mee. De vliegmaatschappij krijgt namelijk een flinke boete wanneer ze mensen zonder geldig paspoort laten meevliegen naar de USA

 

 

Op weg naar de Verenigde Staten via het vliegtuig

 

Vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen zullen u een groen formulier geven

(Form I-94W) om in te vullen alvorens u in de Verenigde Staten aankomt.

 i94w

 

Een handige en duidelijke brochure kan je bekijken op onderstaande link.

 procedure in the USA

http://www.dhs.gov/xlibrary/assets/usvisit/usvisit_edu_traveler_brochure_dutch.pdf

Daarna moet je de bagage oppikken om deze persoonlijk voorbij de douane beambte te dragen; Het ingevulde witte douane formulier wordt hier afgegeven.

declarationform2

Indien de reis opnieuw verder gaat per vliegtuig wordt de bagage terug ingecheckt voor de volgende vlucht.

18:19 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.