29-11-09

Voorstelling Christoph De Raet

De volgende die we voorstellen in Christoph De Raet. Christoph is verpleegkundige van beroep en is sinds 2000 vrijwilliger bij de brandweer van Zelzate (korporaal en 100-ambulancier). Op 12 augustus is hij papa geworden van een flinke dochter "BRITT". Dit wordt de 2de stage van Christoph na  San Diego in 2004.

sized_christoph 3

sized_christoph 5

 

 

 

 

 

 

sized_christoph 1

sized_christoph 2

sized_christoph 4

 

 

 

 

 

 

Next we like to introduce Christophe De Raet. He is a professional nurse and a volunteer firefighter and EMT with the Zelzate FD. On august 12 his daughter BRITT was born. This will be his second trip with the Fire Observers, the first one was san Diego in 2004

15:44 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-09

Voorstelling Henri Seegers

Mijn naam is Henri (H.L.A.) Seegers en ik ben van het jaar 1951. Ik ben (al 35 jaar) getrouwd met Nelleke en wij wonen in het centrum van Zoetermeer. Wij hebben een zoon van 28, die bij de politie in Rotterdam werkt en een dochter van 24, die in Utrecht voor dierenarts studeert.

Ik ben niet meer in actieve brandweerdienst, maar met “functioneel leeftijdsontslag”. Toch houd ik mij nog heel veel bezig met de brandweer, als docent bij o.a. de Brandweeracademie. Inhoudelijk misschien zelfs meer dan toen ik nog in dienst was!

 

Van huis uit ben ik waterleidingtechnicus, later ben ik beroepsmatig in 1989 in de brandweerwereld terecht gekomen. Sinds 1975 was ik al vrijwilliger. Dit alles bij het gemeentebrandweerkorps van Zoetermeer, een stad die groeide van zo’n 40.000 inwoners in 1975 tot ruim 120.000 nu. Ik ben begonnen als brandwacht achter in de tankautospuit (de autopomp), doorgegroeid naar bevelvoerder en tenslotte officier geworden in beroepsdienst. Ik heb mij bezig gehouden met o.a. brandpreventie, voorlichting, rampenbestrijding, verbindingen, ongevalsbestrijding gevaarlijke stoffen en projectmanagement bouw nieuwe kazerne. De laatste 10 jaar ben ik hoofd geweest van de afdeling opleidingen en oefeningen.

Nu ben ik dus nog behoorlijk actief als docent/instructeur, voor regio- en gemeentekorpsen, en voor de Brandweeracademie. Ik verzorg opleidingen en cursussen op het gebied van ongevalsbestrijding gevaarlijke stoffen, commandovoering, oefenleiding en geef operationele trainingen voor bevelvoerders en officieren. Daarnaast treed ik nog op als examinator bij de examens “officier van dienst” en schrijf ik trainings- en examenscenario’s voor de opleiding “adviseur gevaarlijke stoffen”. Vaak vertoef(de) ik op trainingscentra in Engeland (Fire Service College in Moreton on Marsh) en Zweden (Räddningsverket Revinge en Skövde). Twee keer kreeg ik de kans om op de Nederlandse Antillen (St.Maarten) twee weken bijscholing voor het brandweerpersoneel daar te verzorgen, een ervaring op zich. Onlangs mocht ik twee weken brandweerofficieren in Maleisië trainen in commandovoering, een bijzondere belevenis.

 

Mijn hobby’s zijn eigenlijk alleen de brandweer, het blijft een fascinerend en heel interessant vak! Dagelijks zoek ik sites en nieuwsbrieven af naar incidenten en ontwikkelingen en gebruik deze voor mijn activiteiten. Aan de andere kant interesseer ik mij ook voor een heleboel dingen: techniek, de krijgsmacht, luchtvaart, kunst en cultuur, architectuur, fotografie en filmen, geschiedenis. Ik mag heel graag onderuit gezakt in een luie stoel met een goed glas whisky naar een spannende film kijken. Heel veel (vrije) tijd steek ik nog in het technisch beheren van ons woongebouw van 76 appartementen en 21 verdiepingen, variërend van het onderhoud, het energiebeheer, de pompinstallaties, liften, tot en met de financiën en overleg met de gemeente over onze leefomgeving.

Met mijn vrouw ga ik graag op vakantie naar Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië, steden, of andere interessante bestemmingen op het gebied van cultuur en geschiedenis.

 

In mei vorig jaar ben in voor het eerst van mijn leven in de USA geweest met de stage in Oklahoma City. Het was een fantastische stage en de aansluitende reis was prima in orde. Het heeft mij zo gegrepen dat ik heel graag nog een keer meega, nu dus naar Colorado Springs. Ik ervaar het als een eer om (opnieuw) met onze “zuiderburen” op reis te gaan voor deze nieuwe ervaring en kijk er ernstig naar uit!!! Belgisch bier drinken doe ik al en dat bevalt goed……

 

Henri Seegers,

 

 

sized_Henri 1sized_Henri 2sized_Henri 3sized_henri 4

09:57 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |