17-09-09

De VZW Fire Observers

De V.Z.W. Fireobservers werd opgericht in 1996 en organiseerde sindsdien al succesvolle stages naar San Diego, Dallas, Jacksonville, Fresno, San Jose, Indianapolis, ...

Al meer dan 10 jaar vertrekken we jaarlijks met groepjes van 8 à 10 man naar een brandweerdienst in the US om gedurende een week mee op interventie te trekken met onze Amerikaanse collega's. In deze Amerikaanse steden kunnen de deelnemers ter plaatse kennis maken met de lokale brandweerdienst. Er wordt gedurende 7 dagen actief deelgenomen aan de uitrukken en oefeningen. Gedurende deze periode verblijven we in de brandweerkazerne. We krijgen er de kans om een blik te werpen achter de schermen van de lokale 911 – centrale, de luchthavenbrandweer en het plaatselijke opleidingscentrum.
De stage wordt steeds aangevuld met enkele toeristische dagen in de buurt van de stad waar we verblijven. (We zijn onder andere reeds in  Las Vegas, Hollywood, UniversalStudio's, Alcatraz, San Francisco, Sea-World, Death Valley, Chicago, Orlando,... geweest)
Sinds enkele jaren maken we gebruik van blogs om tijdens het verblijf de thuisblijvers op de hoogtete houden van onze belevennissen en maken de organisatoren, en de deelnemers, gebruik van dit leuke medium om hun belevennissen mee te delen. Zowel voor het vertrek, als tijdens het verblijf wordt alles meegedeeld om zo iedereen up to date te houden.
Onze website is een verzameling van reisverhalen door de jaren heen.

Interesse om ook eens mee te gaan ?
Lijkt het U wat om eens een week mee te rijden met onze Amerikaanse collega’s ?
Wilt U eens echt de Amerikaanse sfeer proeven ?
Aarzel niet onze website te bekijken op www.fireobservers.org

17:33 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-09

De voorbereiding is begonnen.

De kandidaten zijn gekend, de laatste hand wordt gelegd aan het programma, de vluchten worden geboekt, de auto's gereserveerd.

Binnenkort vinden jullie hier meer informatie over de 2de stage van 2010 door de vzw Fire Observers Belgium naar Colorado Springs, CO.

 

 

decoration

15:38 Gepost door Fireobservers VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |